keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Uskomattoman hyvä suoritus!!

Kpl:n (kasvatus- ja psykologisten aineiden linjan) opiskelijat Katri, Maria, Saana ja Kirsi-Maria tekivät ryhmätehtävänä kasvatustieteen perusopintojen tutkimusjakson.

Yliopiston opettaja Minna Willman oli opistolla 15.2. "kuulustelemassa" ryhmää eli ottamassa suorituksen vastaan. Suoritus oli täysi 5 eli "uuuskoomatttoman hyvä". Haa, kyllä siinä tuutori (Sirkka) oli ylpeä opiskelijoistaan! Taisivat opiskelijatkin olla onnellisia, jakso kun tunnetusti on yksi hankalimmista...

Katri, Maria, Saana ja Kirsi-Maria - huippusuoritus ja täydet pisteet!

tiistai 26. helmikuuta 2013

Lapset hiihtolomaleirillä!




Tällä viikolla meillä lomailun sijasta leireillään!


Opiskelijamme ovat järjestäneet hiihtolomalle ajanvietteeksi Talven ihmemaa-seikkailun eskari-ikäisistä yläkouluikäisille lapsille. Väkeä leirillä on ollut kaikkiaan viitisenkymmentä, joten vilinää ja elämää täällä opiston käytävillä on riittänyt!
Tänään aamulla ulkoiltiin!

Ohjaajillakin oli kaiketi hauskaa :)


moottorikelkkailua ja retkielämää rantasaunalla maanantaina

välillä myös sisäleikkejä
sählyä!

ja iloisia askarteluja!

torstai 21. helmikuuta 2013

Moottorikelkkailun SM-Enduro Opistolla lauantaina!

Ko-Ke järjestää tulevana lauantaina, 23.2.2013 moottorikelkkaenduron henkilökohtaisen osakilpailun Karstulassa! Kilpailukeskus sijaitsee Karstulan evankelisen opiston piha-alueella.

Tervetuloa katsomaan! Opistolla myös ruoka- ja kahviopalvelut, piha-alueella Karstulan Keskustan järjestämä makkaranmyynti. Luvassa koko päivän auringonpaistetta ja jännittävää kisatunnelmaa!

Lisää kilpailusta Ko-Ke:n kotisivuilla http://www.ko-ke.fi/

Kuva: Ko-Ke

torstai 14. helmikuuta 2013

Käsityölinjan kuulumisia

Aloitetaanpa blogin linjakohtaiset kuulumiset!


Käsityön erityistekniikoiden linjalla opiskelee tällä lukukaudella kymmenen oppilasta Sinikka-opettajan johdolla. Taitavat opiskelijat ovat mm. kutoneet mattoja, ommelleet vaatteita, sitoneet kirjoja, värjänneet lankoja, tehneet vahabatiikkitöitä ym. Tässä muutamia työnäytteitä:

Sinikka-opettaja esittelee tilkkutäkkiä
Kristiinan kaunisvärinen tilkkutäkki
Ja tässä Iidan sitoma kirja!
Tässä sitä syntyy trendikästä mattoa
Ja muutama näyte Seijan matoista

Värien ja kudontamallien kirjoa

Näin kauniita koristeita Seija askarteli joulun alla!



Kansanopistokoulutuksesta lisäpisteitä yhteishaussa!


Vuoden 2013 alusta astui voimaan asetus opiskelijaksi ottamisen perusteista ammatillisessa peruskoulutuksessa, sen mukaan (9§) perusopetuksen lisäopetus ja kansanopistojen lukuvuoden mittaiset linjat tuottavat ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutuvalle kuusi (6) lisäpistettä.

Oppilas joka on valinnut kansanopistokoulutuksen yhteishaun tutkintoon johtavien koulutusten sijaan ei myöskään menetä asetuksen 7§ tarkoittamia kahdeksaa (8) ilman tutkintopaikkaa oleville tarkoitettua valintapistettä. Kansanopistojen koulutus rinnastetaan siis nyt muihin valmistaviin koulutuksiin.

Asetus koskee jo kuluvana lukuvuonna kansanopistoissa opiskelevia syksyn 2013 yhteishaun osalta eli he voivat laskea hyväkseen nuo jopa 14 valintapistettä. Nyt käynnistyvässä yhteishaussa voivat oppilaat vapaan hakeutumisoikeuden perusteella valita lukuvuodeksi 2013-2014 kansanopistojen valmistavan koulutuksen 2. asteen tutkintotavoitteisen koulutuksen vaihtoehtona.


maanantai 11. helmikuuta 2013

Opintolinjat

Näin alkuun heti kooste opintolinjoistamme:


  • Käsityön erityistekniikoiden linja 
    Käsityölinja antaa hyvät perustiedot useasta toisiaan täydentävästä käsityötekniikasta. Linja soveltuu alan jatko-opintoja suunnittelevalle sekä täydennyskoulutukseksi, vuorotteluvapaata viettävälle tai yritystoimintaa suunnittelevalle.
  • Liikuntalinja  -  liiku ja liikuta 
    Yhden lukukauden mittainen linja antaa valmiudet liikuntaryhmien ohjaamiseen, henkilökohtaisten harjoitusohjelmien tekemiseen sekä valmiuksia jatko-opiskeluun ja oppilaitosten pääsykokokeisiin. Linja antaa mahdollisuuden jatkaa monipuolista liikunnan harrastamista uusien liikuntataitojen ansioista.
  • Kasvatus- ja psykologisten aineiden linja 
    Linja antaa hyvät valmiudet jatko-opintoihin, mm. yliopistollisiin opintoihin, kuten luokanopettajan ja varhaiskasvattajan opintoihin sekä kasvatustieteen, psykologian ja erityispedagogiikan koulutusohjelmiin- sosiaalialan ammattikorkeakouluopintoihin,- muuhun sosiaali- ja kasvatusalan koulutukseen.
  • Henkilökohtainen avustaja/Hoiva-avustajalinja
    Koulutuksemme tarkoituksena on antaa monipuoliset valmiudet toimia henkilökohtaisena avustajana tai omaishoitajana. Koulutus on myös portti hoito- ja huolenpitotyön maailmaan alasta kiinnostuneelle. Koulutuksen aikana sinulla on halutessasi mahdollisuus suorittaa aikuisten ammatillisesta lisäkoulutuksesta valintasi mukaan osatutkinto: perhepäivähoitajan ammattitutkinnosta terveys, turvallisuus ja ruokahuolto, kotityöpalvelujen ammattitutkinnosta avustamis- ja asiointipalvelut tai koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinnosta erityistä tukea tarvitsevien ohjaaminen. Lisäksi voit opiskella Jyväskylän Avoimen Yliopiston tarjonnasta gerontologian, kasvatus-tieteen tai psykologian perusopintokokonaisuuksia.
  • Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkintoon valmistava koulutus Koulutus antaa valmiuksia toimia varhaiskasvatuksessa, aamu- ja iltapäivätoiminnassa, esi- ja perusopetuksessa ja sen jälkeisessä koulutuksessa sekä vapaa-ajan toiminnoissa, ja mahdollisuuden suorittaa koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto koulutuksen aikana
  • Perhepäivähoitajan ammattitutkintoon valmistava koulutus
    Koulutus antaa valmiuksia toimia perhepäivähoitajana kodissa ja ryhmäperhepäivähoitokodeissa ja mahdollisuuden suorittaa perhepäivähoitajan ammattitutkinto koulutuksen aikana

maanantai 4. helmikuuta 2013

Uusi blogi!

Nyt on avattu uusi hieno blogi Opistolle! Tästä tämä lähtee pikkuhiljaa rakentumaan. Tarkoitus olisi kertoa täällä opistolaisten ja eri linjojen kuulumisia.

www.keokarstula.fi